منبع : سايت كاله
قيمه بوشهري با پودر پياز قيمههاي شهرهاي ديگر از نظر ظاهري و مزه متفاوت است. به اين شكل كه قيمه بوشهري را ميكوبند، طوري كه گوشت آن له شود و كش بيايد. تفاوت ديگر اين قيمه با قيمه هاي ديگر اين است كه در آن از سيب زميني سرخ شده استفاده نميشود، بلكه سيبزميني داخل آن له ميشود. اين خورش معمولاً با شكر پلو خورده ميشود. اگر طرفدار غذاهاي له شده باشيد و طعم زيره را كه در اين غذا به خوبي حس ميشود پودر پياز دوست داشته باشيد، قيمه بوشهري در رديف غذاهاي مورد علاقه شما قرار خواهد گرفت. علاوه بر اين، قيمه بوشهري عطر بسيار خوبي دارد.
مواد لازم براي تهيه قيمه بوشهري
- ۵۰۰ گرم لپه
- ۲۵۰ گرم
- يك عدد سيب زميني
- يك عدد پياز
- ۲ قاشق چايخوري زيره
- يك قاشق چايخوري پودر پياز دارچين
- مقداري ليمو عماني
- ۲ قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي
- ادويه به ميزان لازم
طرز تهيه قيمه بوشهري
پياز را سرخ كرده و به آن زردچوبه اضافه ميكنيم. گوشت را روي پياز ميريزيم و با دارچين تفت ميدهيم. لپه را نيز به طور جداگانهپودر پياز (يا به همراه گوشت) به مدت يك ساعت ميپزيم. وقتي گوشت و پياز آماده شد نصف ليوان آب روي آن ميريزيم، سپس سيب زميني را اضافه ميكنيم و اجازه ميدهيم حسابي بپزد تا له شود.
وقتي تمام مواد خوب پختند آنها را آنقدر با گوشتكوب يا به كمك گوشتكوب برقي مخلوط ميكنيم و ميكوبيم تا كش بيايد. دوباره مواد را روي اجاق ادويه ميگذاريم و رب گوجه فرنگي و يك ليوان آب و زيره كوبيده شده را به آن اضافه ميكنيم و هم ميزنيم. پودر پياز در آخر ميتوانيم چند عدد ليمو عماني هم به آن اضافه كنيم.
مواد لازم براي شكرپلو
- ۲ پيمانه برنج
- ۱ پيمانه شكر
- ۱ فنجان گلاب
- مقداري زعفران
طرز تهيه شكرپلو
برنج را به شيوه آبكش درست مي كنيم. سپس گلاب را ميجوشانيم، با زعفران مخلوط كرده و دم ميكنيم. وقتي زعفران و گلاب آماده شد پودر پياز با شكر مخلوطش ميكنيم و روي برنج ميريزيم و ميگذاريم برنج دم بكشد.